Mindenhol elsőzök!- Elsőzés, Elsőzés, Elsőzés ...

A célom, hogy minden blogon legalább egyszer elsőzzek! Mert van értelme élni:) Írj nekem e-mailt: elsozes@indamail.hu és ne felejts el kommentélni sem, hiszen kommentnélkül sem blog a blog!

Szégyenfal, akik nem értik a játékot!

Nos, ide azoknak a blogoknak a nevét soroljuk, akik letörölték bármelyik Elsőző első kommentjét, ezzel kiközösítették és elkülönítették őket!

Írj nekik e-mailt, mond el a véleményedet a kommentben, hogy ne különböztesse meg az Elsőzőket, csupán azért mert nem érti a Poént!
És a lista:

-Egy bizonyos oldal!

Ennyien

j

Friss topikok

  • hererál: Helló :D tetszett a koncepciód, ezért írtam róla :D a blog.hu valamilyen oknál fogva kijelzett inn... (2009.10.27. 21:49) Sokan látják.
  • elsozes: @Possimpible: @Bicsfukker: Köszi szépen minenkinek, valóban meglepő volt még számomra is . (2009.10.26. 15:00) Pontos részletek
  • Silent Bob: 2. Beszállni 2 L. :) (2009.10.26. 14:54) Beszálnál?
  • Bicsfukker: Hát grat! Sikerült elég durva indulatok kicsikarod belőlem xD Am szép volt kiváncsian várom az ere... (2009.10.25. 18:25) Köszönöm emberek!
  • elsozes: @geekbloghu: Kedves blogger :) Kérlek olvasd el a legfrissebb bejegyzésünket, és látni fogod, hogy... (2009.10.25. 08:02) Megkértük az érintett blogot.

Linkblog

Archívum

Köszönöm emberek!

2009.10.24. 20:33 elsozes

Nos, hát érdekes dolgok derültek ki, több ezer embert képes voltam lekötni, egy ilyen primitív témával, néhány óra alatt. Látják hölgyeim és Uraim ez az internet!

Remélem már önök is rájöttek hogy ez az egész egy megrendezett dolog volt, igaz csak én tudtam róla, kíváncsi voltam a véleményetekre, az elsőzésekre, és tudjátok mit, engem is zavar :)

És akkor a részletek:

5-6 oldalra tetünk be linket, és egy szöveget. Pontos statisztikát holnapra ígérhetek, elöljáróban annyit tudok mondani, hogy több mint 2000 ember nézte és követte ezt a néhány órás kis vitatkozást!

 

Köszönöm a részvételet. És elnézést mindenkitől, de tanulságos volt.

 

Egy cikk az elsőzésről a webtisztán oldaláról szedtem:

 

Elsőzés a kommentekben

2008.12.12. 09:33. írta: hírbehozó

Első, #1, +1... Bár sokan a Homárhoz vagy a Subbához kötik az elsőzés megjelenését, az első kommentért folyó verseny valójában a tengerentúlról ered. És valószínűleg nem járunk messze az igazságtól, ha azt állítjuk, a blogolással egyidős. (Kicsit más téma, de ide kívánkozik az IndexFórumon elterjedt nullázás intézménye, mely idősebb talán a legősibb román szokásnal is.)

Sajnos az egész elsőzésről eddig nulla kevés átfogó írás született. Pedig bizonyára volt ennek valahol és valamikor kezdete meg oka is, amiért kialakult. (Szociológus-hallgatók, figyelem. Kiváló kutatási téma.)

Az UrbanDictionary is csak annyit ír, hogy az elsőzés "céltalan és szánalmas önelégült örömködés". A GraphJam még ennél is rosszabb véleménnyel van az elsőzőkről. Az én értelmezésemben az elsőzés inkább egyfajta egyszerű játék a kommentelők között. (Mondom ezt azzal együtt, hogy a Webisztánról rendszerint kigyomlálom az elsőzéseket.) 

A blog szerzője rendszerint kétféleképpen reagál az elsőzés felbukkanására: vagy nagyon idegesíti, mert irreleváns és értelmetlen kommentnek tartja, hogy beírogatják az olvasók, hogy "első". Vagy pedig egyfajta elismerésként fogja fel. Mert az elsőzés mégiscsak annak a jele, hogy egyes olvasók igenis rendszeresen követik a blogját. És büszkék is arra, hogy ők kattintottak elsőként a legfrissebb postra.

Szóval itt a lehetőség. Ki (nem) tudja megállni, hogy 

ne 

elsőzzön erre a postra? Mi a különbség az elsőzők és az early adopterek között? Minden elsőzés flémmel végződik? És egyáltalán: miben különbözik a kommentelés a fórumozástól? A post topikindító a kommentelők számára, vagy csak ürügy, hogy egymással csetelhessenek? Jobban szeretitek azokat a threadeket, melyekből a blog szerzője kigyomlálja az elsőzőket és flémereket, vagy minden mehet?

9 komment

Címkék: első elsőzés elsőző elsőzők elsözö elsozo elsozok elsözök

A bejegyzés trackback címe:

https://elsozes.blog.hu/api/trackback/id/tr1001472543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csődör Johnny 2009.10.24. 20:57:51

GERILLA HARC A MÁSODIKOZOSOKÉRT!!! masodik.blog.hu

nadivereb 2009.10.24. 21:06:09

Hümm. Ha most meg lettem vezetve, akkor szép munka volt.
Ha nem, akkor tudod a véleményemet:)

elsozes 2009.10.24. 21:10:00

@nadivereb: :) köszi :) Így volt természetes

nadivereb 2009.10.24. 21:11:42

Ja, és még valami, az utolsó szó jogán:)
Ha ez tényleg teszt/felmérés/akármi akart lenni, akkor elég komolytalan. Egy nap alatt, négy elsőzést produkálva (amiből kettőre nem is reagáltak érdemben, egyet meg kapásból töröltek), 9 poszt hozzászólásai alapján le lehet vonni bármilyen tapasztalatot is? Mert szerintem nem. Szóval ha felmérés volt, akkor annak rém amatőr és gyenge.

elsozes 2009.10.24. 21:18:46

@nadivereb: Köszi, de azért te is bedőltél :)

[R]-a-m-p-a-g-[E] · http://www.wallbangrampage.blog.hu 2009.10.25. 07:16:00

@elsozes: eltakarodhatsz a k...va an...ba az elsőzök egy ribanc k...vák és te is egy ribi vagy úgyhogy elmehetsz anyádba

elsozes 2009.10.25. 07:57:35

@[R]-a-m-p-a-g-[E]: Te figyelj csak :) Tudsz olvasni, vagy a hülyeség teljesen úrrá lett rajtad?

Bicsfukker 2009.10.25. 18:25:02

Hát grat! Sikerült elég durva indulatok kicsikarod belőlem xD Am szép volt kiváncsian várom az eredményeket. :D
süti beállítások módosítása